dinsdag 14 april 2015

APPEL-KANEELPANNENKOEKJES MET HONING EN ROZIJNEN






















Deze goedgevulde pannenkoekjes zijn een heerlijke variatie op de pannenkoeken die ik eerder maakte. De appels, honing en rozijnen maken het lekker zoet en de pannenkoekjes vullen ook nog eens goed door het gebruik van volkoren meel. Een gezond ontbijt voor als je eens iets meer tijd hebt in de ochtend. Het recept voor deze lekkere pannenkoeken vind je hieronder.


Nodig voor 6-8 pannenkoekjes (2 personen):
  • 125 gr. volkoren meel
  • 250 ml. (ongezoete) amandelmelk
  • 1 ei
  • 2 appels
  • 2 tl. kaneel
  • 2 tl. bakpoeder
  • honing
  • handvol rozijnen
  • snufje zout

Meng in een grote kom de meel, bakpoeder, kaneel en het zout door elkaar. Meng met een garde de melk door het droge mengsel totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten en meng dan het ei goed door het beslag. Snijd de appels in kleine blokjes en roer door het beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak twee kleine pannenkoekjes tegelijk goudbruin aan beide kanten. Garneer de pannenkoekjes met rozijnen en honing naar smaak. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten