dinsdag 19 mei 2015

VOLKOREN NAANBROOD





















Brood bakken is één van mijn favoriete bezigheden! Met een paar ingrediënten maak je al de lekkerste creaties. Dit naanbrood is daar een goed voorbeeld van, het is namelijk het meest makkelijke brood om te maken! Naan wordt vooral in India veel gegeten als bijgerecht. Dit fluffy brood is dan ook heerlijk bij een zelfgemaakte curry of chili con carne. Ook lekker om eens te eten in plaats van
stokbrood bij een barbecue of feestje trouwens! Mijn recept is een moderne, gezondere versie dat vrij neutraal van smaak is, zodat het overal bij past. Super simpel en super lekker!

Nodig voor 8 broodjes:
  • 400 gr. volkoren meel
  • 320 gr. Griekse yoghurt
  • 16 gr. bakpoeder (zakje)
  • 5 gr. zout
  • 100 ml. olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el. gedroogde tijm

Meng in een grote kom de meel, het bakpoeder en zout goed door elkaar. 

Voeg de yoghurt toe en kneed het mengsel ongeveer 5-10 minuten tot een elastisch, beetje plakkerig deeg. 

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak daar bolletjes van. 

Bestuif een schoon oppervlak met wat meel en rol elk bolletje uit tot een dunne, ovalen lap. 

Zet een grillpan op middelhoog vuur en laat deze goed heet worden.

Maak ondertussen een kruidenolie door een teen knoflook uit te persen en deze te vermengen met de olijfolie, tijm, flinke snuf peper en wat zout. 

De broodjes kun je per twee in de grillpan bakken. Bestrijk ze eerst met een kwastje aan één zijde met de kruidenolie. 

Leg de broodjes met de ingesmeerde kant in de grillpan en bestrijk dan de andere kant met de kruidenolie. 

Bak de broodjes in 2 minuten per kant goudbruin. Naanbrood is het lekkerst als je het direct opeet, enjoy!

Tip: naanbrood dat over is kun je heel goed invriezen. Alleen even opwarmen in de magnetron als je het nodig hebt!





1 opmerking: