zaterdag 18 april 2015

MUESLIREPEN MET ZADENMIX























Eén van deze lekkere mueslirepen is precies wat ik nodig heb wanneer ik een dipje krijg aan het einde van de middag. Ze geven je namelijk direct de energie die je nodig hebt, waardoor je er weer even tegenaan kan tot aan het avondeten. Door het gebruik van havermout en verschillende zaden zijn ze vullend en heel gezond. De honing en dadels maken het lekker zoet en perfect voor een
tussendoortje. De mueslirepen zijn niet moeilijk te maken en ook nog eens voordelig. Overtuigd? Probeer dan eens onderstaand recept!

Nodig voor ± 12 repen:
  • 150 gr. havermout
  • 150 gr. gedroogde, ontpitte dadels  
  • 40 gr. honing
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 50 gr. zonnebloem- en pompoenpitten
  • 2 el. lijnzaad
  • ½ tl. kaneel
  • snufje zout 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water. Meng de havermout, zonnebloem- en pompoenpitten, kaneel, het lijnzaad en zout in een grote kom. Verwarm de honing kort en meng het dan met de zonnebloemolie door de droge ingrediënten. Pureer de dadels fijn met een eetlepel water en voeg toe aan het mueslimengsel. Meng het geheel goed door elkaar en stort dan in een met bakpapier beklede vorm (± 21 x 21 cm). Tip: maak van een stuk bakpapier een prop en maak het nat, zo is het bakpapier beter te vormen in de bakvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de mueslirepen in 20-25 minuten af (afhankelijk van de dikte). Laat iets afkoelen en snijd dan repen van ongeveer 2 cm breed. Wanneer je de repen in een goed afgesloten trommel of pot bewaart, zijn ze ongeveer een week houdbaar. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten