maandag 13 april 2015

WITTECHOCOLADECHEESECAKE MET FRAMBOZEN





















De combinatie van chocolade en frambozen is een ware klassieker. Deze taart is absoluut niet gezond te noemen, maar is wel erg lekker! Ik heb deze taart inmiddels al vaker gemaakt voor feestjes en meestal is er aan het einde geen kruimel meer van over. Hoewel de taart vrij machtig is, is hij toch ook fris door de lekkere frambozen. Bij het maken van de bodem maak ik het mezelf wel
makkelijk door het gebruik van kant-en-klare koekjes, deze passen er gewoon goed bij. Wil je deze crowdpleaser ook eens maken voor een feestje of een etentje? Hieronder staat mijn recept. Deze cheesecake hoeft niet gebakken te worden, dus lukt altijd! 


Benodigdheden:

Bodem:
  • 130 gr. Bastognekoekjes
  • 130 gr. volkoren biscuitjes 
  • 120 gr. gesmolten roomboter
Vulling:
  • 400 gr. witte chocolade
  • 250 gr. roomkaas
  • 250 gr. mascarpone
  • 250 ml. slagroom, lobbig geklopt
  • 150 gr. frambozen
  • 1 tl. vanille-extract
  • 3 blaadjes gelatine
  • sap van 1 citroen
Topping:
  • 150 gr. frambozen
  • 1 blaadje gelatine

Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de vorm lichtjes in met wat boter. Maal de koekjes fijn en meng de gesmolten boter goed door het koekkruim. Verdeel het geheel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast. 

Week voor de vulling de gelatineblaadjes in ruim koud water. Meng ondertussen de roomkaas, mascarpone, slagroom en het vanille-extract in een grote kom. Smelt de witte chocolade au bain marie, laat iets afkoelen en meng het vervolgens door het roomkaasmengsel. Verwarm het citroensap in een pannetje, haal van het vuur en los daar de gelatine in op. Roer de gelatine goed door de rest van de vulling. Haal de bodem uit de koelkast, verdeel daar de frambozen over en giet daar vervolgens de vulling over. Zet de taart terug in de koelkast om op te stijven (minstens 5 uur). 

Wanneer de taart is opgesteven kan de topping gemaakt worden. Week het gelatineblaadje in ruim koud water. Verwarm ondertussen de frambozen in een pannetje, laat kort koken en pureer ze dan glad met een staafmixer. Haal het geheel door een zeef om pitjes te verwijderen en los de gelatine op in de frambozenpuree. Giet de frambozenpuree voorzichtig in het midden van de taart en verdeel met de bolle kant van een lepel gelijkmatig over de taart tot een mooie cirkel. Zet nog een half uurtje in de koelkast en dan is je taart klaar. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten