dinsdag 7 april 2015

VOLKOREN WRAPS (BASISRECEPT)





















Wraps, daar maak je me blij mee! Je kunt echt eindeloos variëren met vullingen, maar vandaag deel ik eerst mijn basisrecept voor lekkere volkoren wraps. Traditioneel wordt de wrap van witte tarwebloem gemaakt, maar deze versie is een stuk gezonder door het gebruik van volkoren meel. Meestal eet ik ze bij het avondeten, maar ook voor de lunch zijn ze een welkome afwisseling. De wraps

zijn makkelijk te maken en smaken veel verser én lekkerder dan die uit de supermarkt. Maak nu ook een keer je eigen wraps met onderstaand recept. 

Nodig voor 6 medium wraps:
  • 200 gr. volkoren tarwemeel
  • 125 ml. lauwwarm water
  • 3 el. olijf- of zonnebloemolie
  • snuf zout

Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed op een schoon oppervlak voor ongeveer 5-10 minuten. Laat het deeg rusten in een kom, dek af met een natte theedoek. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol deze zo dun mogelijk uit tot een ronde lap. Bak de wraps stuk voor stuk in een droge, hete koekenpan in ongeveer 1,5 minuut aan beide kanten gaar. Bak ze niet te lang, want dan worden ze hard en ze moeten juist flexibel blijven.
Tip: de wraps zijn ook goed in te vriezen, dus goed van te voren te maken. Laat ze even ontdooien in de magnetron wanneer je ze nodig hebt. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten