Vrijwel iedere ochtend begin ik met een bakje griekse yoghurt met zelfgemaakte muesli, ook wel granola genoemd. Zó lekker! Zelf ben ik opgegroeid met boterhammen in de ochtend en we aten yoghurt alleen als toetje in de avond (herkenbaar?). Maar sinds ik een aantal maanden geleden de griekse yoghurt ontdekte en op Instagram werd geïnspireerd om mijn eigen granola te maken
, kan ik niet meer zonder. Mijn huisgemaakte granola zit vol havermout, noten en zaden. Niet alleen heel gezond, maar ook nog eens vullend. Daarbij heeft deze granola zoveel smaak, daar kan echt geen kant-en-klare muesli tegen op! Oh ja, het is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Overtuigd? Hieronder lees je hoe je je eigen granola maakt.
Nodig voor een grote pot:
- 200 gr. havermout
- 75 gr. ongebrande gemengde noten (ik gebruik amandel- en hazelnoten)
- 75 gr. zonnebloem- en pompoenpitten
- 4 el. kokosrasp
- 1 tl. kaneel
- 3 el. kokosolie (andere plantaardige olie kan ook)
- 3 el. honing
- 120 gr. rozijnen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten